Boost jouw webshop omzet: Stap nu over naar Shopify

Overweeg je een migratie van je huidige platform naar Shopify maar vraag je je af wat er allemaal bij komt kijken, of het niet een enorme uitdaging wordt en of het überhaubt kan?

Dan hebben we nieuws voor je! Overstappen naar Shopify hoeft helemaal geen hoofdpijn te zijn. Met ons gespecialiseerde team maken we jouw overgang naar Shopify vlekkeloos en stressvrij. Of je nu van Magento, WooCommerce, Shopware of een ander platform komt, wij zorgen ervoor dat jouw producten, klantgegevens en bestelgeschiedenis zonder gedoe worden overgezet en ook nog tegen een betaalbaar tarief. We leggen je hieronder uit wat er bij komt kijken.

Scroll down

Herken je deze uitdagingen?

De overstap naar Shopify is niet zomaar een verandering van technisch platform; het is een strategische keuze voor de organisatie die direct inspeelt op de kernpijnpunten waarmee vele bedrijven kampen in de online business.

Kosten- en Tijdefficiëntie

Het onderhouden en updaten van uw huidige platform is tijdrovend en kostbaar geworden, en er is behoefte aan een meer kosteneffectieve oplossing die gemakkelijker te beheren is en ervoor zorgt dat het budget voor maintenance omlaag gaat.

Schaalbaarheid

Uw huidige e-commerce platform kan de toenemende verkeersvolumes en bestellingen niet effectief beheren, wat leidt tot vertragingen of crashes, vooral tijdens piekuren of promotiecampagnes.

Functionaliteit

Uw bedrijf is gegroeid en vereist nu geavanceerdere functies, zoals betere integratiecapaciteiten, uitgebreidere betaalopties, of geavanceerde analysetools, die uw huidige platform niet biedt.

Internationalisering

U plant uitbreiding naar nieuwe markten of landen, maar uw huidige e-commerce oplossing ondersteunt geen meertalige inhoud, lokale valuta’s of specifieke regelgeving en belastingvereisten van die nieuwe markten.

Gebruikerservaring

U ontvangt feedback van klanten over gebruiksonvriendelijke aspecten van uw huidige platform, zoals een ingewikkelde checkout-proces, beperkte zoekfunctionaliteit of onvoldoende mobiele optimalisatie.

Updates en security

Uw huidige platform voldoet mogelijk niet meer aan de nieuwste beveiligingsstandaarden of privacywetgeving, wat een risico vormt voor zowel uw bedrijf als uw klanten.

Waarom een migratiepartner essentieel is voor een overstap naar Shopify

Elk e-commerce bedrijf is uniek en heeft specifieke behoeften en uitdagingen. Niet elk platform past perfect bij elke onderneming, en dat is waar onze replatforming dienst van grote waarde zijn. Of u nu overstapt van Shopify naar Magento, of andersom, wij zorgen voor een op maat gemaakte oplossing die naadloos aansluit op uw specifieke bedrijfsmodel.

Gegevensintegriteit

Het veilig en nauwkeurig overzetten van gegevens is cruciaal bij het migreren naar een nieuw platform. Een gespecialiseerde migratiepartner zorgt ervoor dat jouw waardevolle gegevens, zoals klantinformatie en productdetails, zonder verlies of corruptie worden overgebracht. 

Tijdbesparing

Tijd is geld, vooral in de wereld van e-commerce. Een migratiepartner neemt het zware werk van de migratie op zich, waardoor jij je kunt concentreren op jouw bedrijfsvoering. Dit bespaart je kostbare tijd en stelt je in staat je te richten op groei en ontwikkeling.

Persoonlijke Ondersteuning

Migreren naar een nieuw platform kan complex zijn. Een migratiepartner biedt persoonlijke ondersteuning en advies gedurende het hele proces. Deze expertise zorgt voor minder stress en een soepeler migratieproces.

Behoud van SEO

De zichtbaarheid van je website in zoekmachines is van vitaal belang. Een migratiepartner zorgt ervoor dat je SEO-inspanningen behouden blijven tijdens de overstap. Dit omvat het behouden van URL-structuren, het omleiden van oude links en het optimaliseren van de nieuwe site voor zoekmachines. Er mag geen drop plaatsvinden; je autoriteit in Google moet intact blijven.

Kostenbesparing

Door samen te werken met een ervaren partner vermijd je de veelvoorkomende valkuilen en fouten die kunnen optreden bij een doe-het-zelf-migratie. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld dat anders besteed zou worden aan het oplossen van problemen.

Verbeterde Websitefunctionaliteit

Een migratiepartner helpt niet alleen bij het overzetten van bestaande content, maar kan ook adviseren over verbeteringen en nieuwe functionaliteiten die Shopify biedt. Dit zorgt voor een website die niet alleen functioneert zoals voorheen, maar beter presteert en meer mogelijkheden biedt voor jouw bedrijf.

“Voordat we overstapten naar ons nieuwe e-commerce platform, kampten we met trage laadtijden, beperkte functionaliteit en een dalende conversie. We besteedden veel geld aan onderhoud en doorontwikkeling van onze Magento shop, terwijl de marges steeds verder onder druk kwamen te staan. 

Sinds de overstap is alles veranderd. Onze website is nu razendsnel, veel gebruiksvriendelijker en onze conversie en omzet is significant gestegen. Het team van E-Tales die onze replatforming uitvoerde was fantastisch; ze begrepen onze unieke uitdagingen en behoeften en hebben een perfecte migratie uitgevoerd naar Shopify.

Onze klanten zijn superblij met de verbeteringen en wij zijn echt verbaasd over de mogelijkheden die Shopify biedt. Deze stap was een gamechanger voor ons bedrijf.”

Tamara van Meekeren

Eigenaar Empathic Style

Snel
Flexibel
Secuur
Persoonlijk

Stap voor Stap naar Jouw Nieuwe Shopify Store

Jouw reis naar een efficiënte, moderne online winkel begint hier. Met onze begeleiding, zorgen we ervoor dat elke fase van de migratie naar Shopify helder, eenvoudig en succesvol is.

Stap 1: Gratis Consultatie

Begin met een vrijblijvend gesprek waarin we jouw  situatie en behoeften bespreken. Tijdens dit gesprek identificeren we de uitdagingen van je huidige platform en bepalen we of Shopify deze kan oplossen. Is dat niet zo? Dan zijn we daar ook eerlijk over.

Stap 2: Migratieplan en Strategie

Op basis van de consultatie, ontwikkelen we een gedetailleerd migratieplan. Dit omvat een tijdschema, een lijst van te migreren data, de setup van nieuwe functies en integraties, behoud van SEO autoriteit en een plan voor het minimaliseren van downtime.

Stap 3: Voorbereiding van de Migratie

Voordat we beginnen, zorgen we ervoor dat alle data veilig wordt geback-upt. We richten ook een ontwikkelomgeving in op Shopify, waar we kunnen werken zonder de live werking van je huidige site te beïnvloeden.

Stap 4: Data Migratie

We beginnen met het overzetten van productgegevens, klantinformatie, en bestelgeschiedenis naar Shopify. Dit gebeurt met speciale aandacht voor data-integriteit en -veiligheid.

Stap 5: Functionaliteit en Integraties

Uiteraard mag er aan functionaliteit niets verloren gaan en zoeken we binnen het Shopify ecosysteem naar de beste oplossingen om de funtionaliteit en integraties beschikbaar te maken. Is het niet beschikbaar? Dan is maatwerk ook altijd mogelijk. 

Stap 6: Testen en Optimaliseren

Als alles is ingericht en geconfigureerd, testen we samen het platform. Niet alleen of alles werkt, maar ook de performance en controleren we of alle content goed staat. Hiervoor zijn zelfs specifieke mensen in ons team voor aangenomen. We gaan voor professionaliteit.

Stap 7: Lancering

Bij de lancering is het belangrijk dat de downtime zo beperkt mogelijk blijft. Mocht er onverhoopt toch sprake zijn van downtime, dan lanceren we buiten de spits, bijvoorbeeld midden in de nacht of heel vroeg in de ochtend.

Stap 8: Nazorg en Ondersteuning

We houden na lancering de performance goed in de gaten. Bijvoorbeeld of alle channels goed functioneren en of de conversie goed is. Of klanten het proces goed doorlopen et cetera. Samen plannen we achteraf de evaluatie en roadmap voor de toekomst!

“We werken al jaren samen met E-Tales. Ze voelen aan als een verlengstuk van ons eigen team en staan altijd voor ons klaar met raad en daad. Ook als ze iets niet weten, dan zijn ze daar eerlijk over. E-Tales is een verademing in een wereld vol snelle boys met mooie verhalen. No-nonsense en effectief.”

Koen Kaman

E-Commerce Manager Disposable Discounter

Jouw Shopify succes begint hier

Neem de eerste stap naar een naadloze en succesvolle migratie naar Shopify. Boek nu jouw Gratis Consult en ontdek hoe wij jouw online winkel kunnen transformeren. Samen zorgen we ervoor dat jouw e-commerce business klaar is voor de toekomst.

Kieler bocht 3

9723ja Groningen

050 211 27 27

info@e-tales.nl