Case

BUNZL

Als wereldwijd erkende en toegewijde distributie- en dienstengroep, strekt Bunzl’s voetafdruk zich uit over de Amerika’s, Europa, Azië-Pacific, en het VK & Ierland met meer dan 22.500 werknemers. Hun specialiteit? Bedrijven wereldwijd voorzien van essentiële producten, ervoor zorgend dat hun operaties bloeien en groeien.

Scroll down

Client

Bunzl Continental Europe (BCE) en

dochter Disposable Discounter (DiDi)

Services

Frontend development

Custom module development

Security & Maintenance

ERP Integration(s)

PIM Integration

Mirakl Marketplace integration

Supporting third party SEO/SEA/CRO/CDP

platforms

Mirakl

Magento 2

history

2012 - Present

De uitdaging

BUNZL, een wereldspeler in distributie, beheert een veelvoud aan systemen binnen hun netwerk van bedrijven. De opdracht: hoe kunnen we alle producten van BUNZL in Europa aanbieden via één centraal kanaal, gebruikmakend van de diversiteit en dynamiek van alle systemen? Hoe kunnen we een platform ontwikkelen dat naadloos producten van alle BUNZL bedrijven weergeeft, met een robuuste en stabiele backend voor catalogusbeheer, orderverwerking en betalingsstromen?

Onze aanpak

Voordat we begonnen met bouwen, luisterden we. Think, Build and Run. Na uitgebreide gesprekken met verschillende marktspelers, kozen we samen voor een samenwerking met Mirakl, de marktleider in marktplaatsoplossingen. Hun referenties? Bekende klanten zoals Decathlon, MediaMarkt, Airbus en zelfs Coca Cola behoren tot de cliëntele.

Mirakl Mockup Macbook

de TECH oplossing

Bij E-Tales hebben we ons diepgaand verdiept in de integratie en ontwikkeling van Mirakl door o.a. development- en partner trainingen. Voor BUNZL hebben we een op- maat gemaakte oplossing ontwikkeld, beginnend met een MVP en geïntegreerd met hun belangrijkste ERP-systeem.  De frontend implementatie is gedaan via DisposableDiscounter, een dochteronderneming van BUNZL.

Highlights van het project:

  • Training van het team en kennisoverdracht.
  • Implementatie van Mirakl en bijbehorende tools.
  • Maatwerkoplossingen, van verzending tot (milieu) belasting voor de Duitse markt.
  • ERP-integratie, API- en EDI-ontwikkeling.
  • Geavanceerde split-payment integratie met Multisafepay.
  • Een naadloze frontend-integratie op DisposableDiscounter.nl.

het resultaat

Een enorm indrukwekkend platform dat aanvankelijk gericht is op de Duitse markt, met speciale aandacht voor de nieuwste Europese SUP- en afvalbeheerregelgeving. We leverden niet alleen een op maat gemaakt systeem, maar ontwierpen ook een geheel parallel systeem voor dynamische belastingverwerking. BUNZL is nu in staat om vanuit talloze bronnen, al haar producten aan te bieden, waarbij de orderverwerking en financiële afhandeling volledig geautomatiseerd verloopt, via decentrale verwerkingskanalen. 

Evolueer jouw business

Neem vandaag nog contact met ons op, om aan de slag te gaan.

Kieler bocht 3

9723ja Groningen

050 211 27 27

info@e-tales.nl